22 February 2011

Jururawat lelaki LEMBUT...??

Salam 1 malaysia..

Selalunya apabila di sebut jururawat lelaki, pasti ramai yang terfikir yang seseorang individual itu adalah seseorang yang lembut... Adui2, kenapa kena fikir macam tu..??
Mungkin involve dengan pesakit, memberi rawatan, itu yang membuatkan jururawat lelaki kelihatan lembut.. Haha..

Tugas seorang jururawat adalah untuk memastikn pesakit dalam keadaan yang sihat dan selamat. Dulu masa saya ambil kos diploma in nursing kat UiTM tak pulak ada yang lembut2, semuanya ganas2 kot, haha...

Ape yang penting sekarang, dont judge orang dari segi luaran jea, apa yang penting adalah hati seseorang itu... Maju Jururawat MALAYSIA...!! :)

5 comments:

chanz said...

la ni dah ramai da nurse laki..tak pelik dah~ haha..

Amin Zaki said...

haha.. aku harap gitu lah, heee

m!Rm0_cha!yOk said...

Yup! Sy stuju sgt ngn kamo... Ape2 pn.. nawaitu 2 yg pnting! Yeaahh.. majulh nurse2 malaysia! ahakss~!! ^^

nurniyusoff said...

kaum kerabat saya 4 orang jururawat lelaki 5 org jururawat perempuan termasuk my mum, yang lelaki tu tak de pun yang lembut .. gentleman ade la :)
yes .. majulah jururawat malaysia :)

Amin Zaki said...

hee.. saya male nurse, tu yang saya timbulkan isu nie, dulu masa dip in niursing kat uitm, batch saya smua laki nursing ganas2 kot, haha... ape2 pun, ikhlas dalam berbakti pada masyarakat, chayok2...!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...