11 May 2011

HAPPY NURSES DAY...!! (",)


Selamat Hari Jururawat Sedunia...!!

Saya sebagai salah seorang jururawat lelaki di Malaysia nie berbesar hati nak mengucapkan Happy Nurses Day (12 Mei) kepada semua nurse2 di MALAYSIA..!!

Setiap tahun Jururawat akan mengadakan pelbagai aktiviti bagi meraikan hari ini... Masa saya keja dulu, kami anjurkan hari sukaneka (perlawan antara wad), hehe... Setiap Nurse di Hospital saya dapat Beg sempena Nurses Day nie, hehe...

Tema pada tahun ni berdasarkan kpd International Nurses Day ialah Closing the Gap: Increasing Access and Equity (Rapatkan Jurang: Tingkatkan peluang utk dekati pesakit dan tingkatkan kesaksamaan.).

Kekurangan jururawat masih tak dapat d atasi... Nisbah jururawat di Malaysia pada 2006 ialah 1:559 (1 nurse bersamaan dengan 559 pesakit). banyak kami kena jaga tu, huhu....

Bersama dengan itu, saya sertakan gambar masa saya keja dulu (chewah), hehe....

Ni gambar ngan akak2 nurse masa keja dulu...


Gambar kat carta organisasi pn ambik gak, haha....

Gmbar bawah: Ni la name tag yg d sayangi, huuu...


Ape2 pun, d nurses day nie, saya nak ucapkan, selamat maju jaya pada semua nurse2 d Malaysia, beri servis yg terbaik pada pesakit2 anda, tanpa nurse, hospital tak boleh berfungsi dengan LANCAR, begitu pentingnya peranan kami pada masyarakat, CHAYOK2....!!

HAPPY NURSES DAY...!!

10 comments:

aNiss :):) said...

wow... nurse lelaki... respect lorhh :)

lunarwolf said...

..happy nurses day!!!.. ;)

btw, nice blog~

msredcheesecake said...

En aminz,
Samat hari nurse.baru tau ada hari nurse.

Tq kat nurse hosp sg buloh sbb jaga msred dgn best masa admitted kat situ thn lepas.sayang nurse yg baik.heheee...

Cik Eka said...

selamat hari nurse amin...hehehehe

bes x jadi nurse..

jarang kan nurse lelaki..

patut berbangga tau

Amin Zaki said...

thanks semua ya.... best tu memang best jadi nurse, macam2 karenah peasakit yang kita dapat lihat... hehe... trimas ya semua...!!

Gadis Rama-Rama said...

hepi nurse day~

Nor Suhaiza said...

HAPPY NURSES DAY
FROM SN NOR SUHAIZA

wowww...LAM WAH EE HOSPITAL....
MESTI MNCABAR KAN KEJE KAT SEPITAL CINA NI..
HU3...PAPE PON...
GUD LUCK...
:)
~~~~~~~~

Amirah Adnan said...

hepi nurses day!

mira pon bakal staff nurse jugak :)

Amin Zaki said...

thanks semua... tu la, agak mencabar masa keja kat hospital private ni,smuanya English, dan stiap tahun akan ada intake dari SN dari luar negara, so, speaking jea la memanjang, huuu... ape2 pun, HEPI NURSES DAY YA...!!!

Nor Suhaiza said...

jpan dr soalan awak:
keje kt ne ek...??
now xkeje dah..
dulu keje kt dialisis skejap...
skunk tgu call dr sepital lak...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...